«Може Шабунін ще й ліс розкрадав?»: соцмережі про підозру голові ЦПК

Читать на русском

Користувачі соціальних мереж не дійшли згоди щодо оголошеного підозри керівнику ЦПК Віталію Шабуніну.

Сьогодні, 16 серпня голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну повідомили про підозру. Як виявилося, протягом дня претензії до Шабуніна змінилися – з «перешкоджання журналістській роботі» на «завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості». Тож, якщо ви не розібралися, як ставитися до справи Шабуніна, ми зібрали для вас думки з соціальних мереж. Можливо, хтось вас переконає.

Користувач Facebook Антон Ходза іронічно висловився щодо підозр до Шабуніна.

«Треба розслідувати, може Шабунін ще й ліс розкрадав. Тема перевірена, надійна. Самі його рейтингом накачують, а потім будуть дивуватися», – зазначив він.

Журналіст, ведучий програми «Право на владу» Сергій Іванов засумнівався в тому, що Філімоненко зазнав тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

«Що стосується кримінального переслідування Шабуніна, то я не вірю, що Філімоненко отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості, і прекрасно знаю, як робляться судово-медичні експертизи з «потрібними» висновками», – написав Іванов.

Співвласниця видання «Букви» Катерина Рошук не вважає претензії до Шабуніна політичним переслідуванням.

«У політиці немає справедливості. Яскравий приклад тому історія з Шабуніним. Є факт: Шабунін вдарив людину. Факт зафіксований на відео. Бити людей не можна. Якщо б'єш повинен бути покараний за законом. Все інше – політика», – заявила вона.

Журналіст Вахтанг Кіпіані вважає, що поки в Україні є вибіркове правосуддя, то є підстави говорити про політичні мотиви в будь-якій історії за участю опозиціонерів.

«Поки в країні є вибіркове правосуддя – є підстави говорити про політичні мотиви будь-якої історії за участю опозиціонерів, якими ЦПК і Шабунін де-факто є. І щоб двічі не вставати – робота на ТБ або в газеті, наявність у людини прес-карти і фотокамери не робить, на мій погляд, людину журналістом. Бузина з Піховшеком і Рабинович вам на допомогу, щоб розібратися», – зазначив він.

Народний депутат від фракції «Народного фронту» Вікторія Сюмар вважає, що правоохоронці намагаються «пришити справу» Шабуніну.

«Звичайно, Філімоненко не журналіст. Звичайно, він не просто «небайдужий активний громадянин», який свідомо і системно провокував Віталія Шабуніна. Звичайно, Віталій – той «санітар лісу», який багатьом не подобається. Але все-таки «санітари» роблять корисну справу, і розумна влада зобов'язана це розуміти. Звичайно, всі спроби «пришити справу» Шабуніну – абсурдні. Хоча б тому, що його легітимність в очах людей значно більше, ніж у влади. І «прошивання справ» за ​​такими ось спровокованими приводами – це граблі, тупцювати на яких – тупість», – зазначила політик.

Водночас, у коментарях під цією публікацією міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що навіть якщо Шабунін – «санітар», то це не дозволяє йому бити інших.

«Раз він «санітар» – тоді може лупити по будь-якій нахабній морді! Що ж раніше якось не пояснили? Довідку хто «істинний санітар» і хто «легітимний» у кого брати? Що б розібратися хто санітарно б'є правильно, а хто просто хуліган?», – написав Аваков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: