Іран хоче взяти світ у заручники — посол США в ООН

Читать на русском
Посол США в ООН Ніккі Гейлі заявила, що Іран намагається «взяти світ у заручники», коли попереджає про можливість вийти з ядерної угоди 2015 року.

Іран намагається «взяти світ у заручники», коли попереджає про можливість вийти з ядерної угоди 2015 року.

Про це заявила посол США в ООН Ніккі Гейлі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Гейлі також вказала, що нові американські санкції щодо Тегерана не стосуються ядерної угоди, згідно із якою Штати та інші світові держави погодилися зняти більшість економічних санкцій проти Ірану. Тегеран має відповісти за «запуск ракет, підтримку тероризму, ігнорування прав людини та порушення резолюцій Ради безпеки ООН», наголосила посол США.

Україна і США підписали угоду про відновлення співпраці в сфері ядерної безпекиУкраїна і США підписали договір про співпрацю в сфері ядерної безпеки. Договір дозволить продовжувати співпрацю з регулятором США за кількома напрямками.

Нагадаємо, президент Ірану Хасан Роугані у виступі в парламенті країни 15 серпня заявив, що Тегеран «за лічені години» розірве угоду щодо ядерної програми, якщо політика «санкцій та примусу» Вашингтона триватиме й надалі. Він додав, що адміністрація президента США Дональда Трампа продемонструвала світові, що «не є добрим партнером», погрожуючи розірвати угоду, укладену 2015 року.

Раніше в МЗС Ірану заявили, що США хочуть вийти з ядерної угоди.

Також повідомлялося, що Іран і Північна Корея повідомили про наміри здійснити нові запуски балістичних ракет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: