Війни не буде: позиції сторін і подвійна гра довкола ракетної кризи КНДР

Читать на русском
Олег Ждановвійськовий експерт, полковник запасу

Конфлікт довкола Північної Кореї – класична ситуація, яка ілюструє приказку «Стратити не можна помилувати».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт Олег Жданов, оцінюючи конфлікт довкола КНДР і втручання Китаю в ситуацію.

Теорія геополітичної гри: позиції сторін

«Всі шість країн: Японія, Китай, РФ, Північна і Південна Кореї, СШ намагаються з одного боку показати, що хочуть вирішити ситуацію, а з іншого - роблять все, щоб конфлікт затягнувся. За винятком лише Південної Кореї. Це єдина держава в шістці, яке мріє про завершення кризи, возз'єднання двох Корей і відновлення кордонів», - каже Жданов.

Всі гравці, за винятком Південної Кореї, зацікавлені в тому, щоб корейська криза тривала вічно або якомога довше.

«США присутні біля берегів РФ, контролюють, де знаходяться міжконтинентальні балістичні ракети, спрямовані на них. Так, вони відповідають на виклики, які КНДР спрямовує Вашингтону, заявляють про готовність до військової операції, але, тим не менше, ніхто не поспішає застосовувати силу і навіть проводити спецоперецію, що у них непогано відпрацьовано і що вони давно могли зробити», - міркує військовий.

За його словами, США вигідна присутність двох авіаносців з кораблями супроводу біля берегів РФ.

Інтерес Китаю і цілі РФ

«Китаю дуже вигідно зберегти протекторат над Північною Кореєю, щоб мати важіль розгойдування ситуації в регіоні, погрожувати японцям і американцям. А також не дати США панувати в тихоокеанській зоні, тим більше, що є з японцями конфлікт у Південно-Китайському морі, який доходить майже до прямого протистояння», - підкреслив фахівець.

Вогонь і лють: як розгортатиметься війна між США і Північною КореєюЖурналіст, військовий експерт Денис Попович розповів, як буде йти війна між США і Північною Кореєю в разі її оголошення.

Як розповів фахівець, Китай розміщає на островах гарнізони, оголошує їх своєю територією і тим самим розширює свою економічну морську зону, що дуже турбує Японію.

«Тому Китаю вигідна нестабільність в регіоні. До того ж Китай грає ще й проти Росії, маючи угруповання військ на межі Північної Кореї і РФ. РФ тримають в напрузі. Збройні сили Китаю перемістили оперативні штаби до ріки Амур», - констатував Жданов.

Своєю чергою, РФ змушена розхитувати ситуацію, оскільки в такий спосіб вони відволікають увагу США.

«РФ відволікає увагу Америки від проблем у Сирії, змушує США розпорошувати їхні сили на корейську кризу», - уточнив він.

Ядерні погрози КНДР

За словами експерта, військова міць Північної Кореї занадто перебільшена.

Швидше за все, Пхеньян виступає під тиском РФ. Розсудливі люди прекрасно розуміють, що така держава, як Північна Корея, може бути знищена одним авіаційним ударом.

«Тому мало віриться навіть в те, що Китай починає тупати ногами і змушує Пхеньяна сідати за стіл переговорів. З одного боку, вони якщо і говорять про це, то з іншого - постачають продовольство у Північну Корею за програмою підтримки цієї держави з метою недопущення кризи», - проаналізував ситуацію довкола КНДР Олег Жданов.

Нагадаємо, Південна Корея просить США допомогти уникнути війни з КНДР. Тим часом у США заявили, що готують військовий варіант дій, однак реалізація цього плану буде розпочата лише в разі провалу низки заходів.

Раніше президент Дональд Трамп заявиВашингтона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: