В Івано-Франківській області з весни не можуть впоратись із заборгованістю по зарплатах бюджетникам

Читать на русском
Попри обіцянку голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука, питання заборгованості по зарплатах працівникам бюджетних установ не можуть вирішити вже понад 4 місяці.
Олег ГончарукФото: if.gov.ua

В Івано-Франківській області вже понад 4 місяці не можуть закрити питання заборгованості по зарплатах працівникам бюджетних установ, хоча розібратися з цим ще у квітні обіцяв голова обласної адміністрації.

Обіцянку Олега Гончарука про те, що зарплатні проблеми бюджетників регіону будуть вирішені, причому без субвенцій із держбюджету, «Слово і Діло» зафіксувало 11 квітня.

«Я розумію людей, яким не виплачують заробітну плату. І такої ситуації я не допущу», – заявляв тоді губернатор.

Відтоді «Слово і Діло» тільки й встигає фіксувати повідомлення про те, що зарплатні борги бюджетникам не вдається погасити. Наприклад, 6 червня про це заявив сам Гончарук, за 10 днів у місцевих ЗМІ з’явилися матеріали про невиплату зарплат працівникам обласного лікеро-горілчаного і спиртового виробничого об’єднання, що опинилося на межу банкрутства, а 8 липня стало відомо, що загальний борг по заробітних платах лише по місту Івано-Франківську склав 9,6 млн грн.

Остання цифра станом на початок серпня дещо зменшилась – до 8,9 млн грн. Так само, за даними прикарпатських ЗМІ, дещо скоротилася заборгованість і в цілому по області. Однак припускаємо, що це ситуативне скорочення.

Таким чином констатуємо, що владі вдалося лише скоротити зарплатні борги по Івано-Франківській області, але вирішити це питання повністю, як обіцяв Гончарук, поки не вдається.

Всього в досьє губернатора 36 обіцянок, з яких він виконав 15. У рейтингу відповідальності голів обласних адміністрацій він на 9-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: