Цими вихідними українці побачать «метеоритний дощ»

Читать на русском
У найближчі вихідні, 12 і 13 серпня, хвіст комети Свіфта-Таттла пройде через земну орбіту, спровокувавши знаменитий серпневий зорепад – метеорний дощ Персеїди.

Одне із найкрасивіших і найвідоміших явищ нічного неба Північної півкулі – метеорний потік Персеїди – досягне піку інтенсивності 12 - 14 серпня.

Про це повідомляє Фокус, передає «Слово і Діло».

Персеїди є чи не найбільш динамічним, стабільним і численним метеорних потоком, який досягає свого максимуму щороку в серпні.

Протягом піку число метеорів, що згорають в атмосфері, може досягати в середньому чисельності від 80 до 120 за годину, передає Science Ukraine.

Цього року через яскравою Місяця видимість для спостерігачів буде наближатися до 40 або 50 метеорів на годину, проте це має бути дуже видовищним. Така кількість метеорних частинок, яке очікується цьогоріч, є типовим. І якби не місячне світло, то це число могло б вирости до 80-100 метеорів/год.

У 2017 фактичний пік метеоритного дощу почнеться близько 20:00 за київським часом. У ніч на неділю, починаючи з 20 години, кількість метеорів, які можна буде побачити візуально, поступово зростатиме.

Ніч напередодні (п'ятниця) і після піку (неділя) також будуть багаті на метеори.

Яскраве місячне сяйво дещо поглине спалах не надто яскравих частинок потоку Персеїд. Однак цей потік буде включати і боліди - великі вогненно-яскраві метеоритні тіла, що залишають за собою яскраві сліди в атмосфері розжарених газів різного кольору, які Місяць точно не завадить побачити.

Раніше повідомлялося, що метеорологи передбачили екстремальні погодні катаклізми у 2017 році.

Нагадаємо, що в Україну прийшов антициклон Катя.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: