Лавров після зустрічі з Тіллерсоном пообіцяв санкції

Читать на русском
Глава МЗС РФ Лавров після зустрічі з Тіллерсоном заявив про відповідь Америці.
Росія відповість на недружні дії США.

Глава МЗС РФ Лавров після зустрічі з Тіллерсоном заявив про відповідь Америці. Росія відповість на недружні дії США.

Про це йдеться в повідомленні МЗС РФ, поширеному за підсумками зустрічі російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова й держсекретаря США Рекса Тіллерсона, пише «Словоі і Діло».

«Розглядалася ситуація російсько-американських відносинах. Лавров вказав на те, що прийнятий в США закон про санкції проти Росії став черговою ланкою в ланцюзі недружніх і небезпечних для міжнародної стабільності кроків, завдав потужного удару по перспективам двостороннього співробітництва. Природно, подібні дії, включаючи незаконне утримання з грудня минулого року нашої дипломатичної власності, не могли залишитися без відповіді. Так буде й надалі. У той же час, ми готові до нормалізації діалогу, якщо у Вашингтоні відмовляться від конфронтаціойної лінії», - сказано в повідомленні.

Лавров і Тіллерсон під час зустрічі, що відбулася в Манілі, також обговорили ситуацію довкола КНДР. У зв'язку з цим російський міністр «вказав на неприпустимість ескалації напруженості, до якої ведуть американські військові приготування в районі Корейського півострова».

Трамп незадоволений, що не зможе зняти санкції з Росії без дозволу КонгресуПрезидент США незадоволений тим, що закон про нові санкції проти Росії не дає йому знімати обмеження без схвалення Конгресу і вважає, що це порушує його конституційні повноваження як глави держави.

«Обговорювалися подальші кроки щодо врегулювання сирійського конфлікту, зокрема розвиток узгодженого в липні російсько-американо-йорданського меморандуму про створення зони деескалації на південному заході Сирії. Лавров акцентував на необхідності суворого дотримання суверенітету й територіальної цілісності цієї країни, а також положень резолюцій Ради безпеки ООН, що заклали основу просування політичного процесу», - додали в російському зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Трамп підписав санкції проти Росії.

Як повідомлялося, Порошенко вітає нові санкції проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: