Суд заарештував частки Мартиненка в трьох компаніях

Читать на русском
Солом'янський райсуд заарештував частки в статутному капіталі компаній Інтер-Вент, Вортекс і Техно-Інвест, що належать Миколі Мартиненку.

Солом'янський районний суд Києва за клопотанням детектива Національного антикорупційного бюро заарештував частки статутного капіталу в трьох компаніях, які належать Миколі Мартиненку.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень, передає «Слово і Діло».

Суд заарештував частки в статутному капіталі ряду компаній, що належать колишньому народному депутату Миколі Мартиненку. За рішенням Солом'янського районного суду Києва, були заарештовані частки в наступних ТОВ:

  • «Інтер-Вент» - 5% статутного капіталу 2 731 900 грн;

  • «Вортекс» 14,28% статутного капіталу, 301 690 грн;

  • «Техно-Інвест» 5% статутного капіталу 3 037 600.

Клопотання детективів НАБУ суд підтримав частково. Суд не погодився заборонити Державній реєстраційній службі та нотаріусам реєструвати перехід прав на ці активи. Суд вказав детективам НАБУ, що їх прохання виходить за межі поняття «арешт майна».

Суд не змінив запобіжний захід МартиненкуКолегія суддів Апеляційного суду столиці не задовольнила клопотання прокурорів САП зі зміни запобіжного заходу Миколі Мартиненку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що частина майна Миколи Мартиненка арештована. Спеціалізована антикорупційна прокуратура хоче накласти арешт на все майно, яке буде знайдено.

Відзначимо, що раніше суд долучив до матеріалів справи інтерв'ю Мартиненка.

Микола Мартиненко був затриманий детективами НАБУ в рамках розслідування кримінальної виробництва за фактом розкрадання коштів ДП ​​«Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) при закупівлі уранового концентрату. В результаті цих дій держпідприємству завдано збитків в розмірі 17,28 млн. Доларів. Сам Мартиненко заявляє, що справа проти нього була сфальсифікована і є політичним переслідуванням. 22 квітня суд відпустив Мартиненко на поруки народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: