Ляшко так і не подав законопроект, що дозволив би забрати у Савченко «Героя України»

Читать на русском
Олег Ляшко не зміг виконати обіцянку зареєструвати в Раді законопроект про позбавлення державних нагород зрадників України.
Надія СавченкоФото з відкритих джерел

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко не впорався з обіцянкою зареєструвати в парламенті проект закону, що позбавляв би державних нагород людей, у діях яких є ознаки державної зради.

Цю обіцянку політик дав ще в грудні минулого року і тоді божився, що зробить це «найближчим часом», нагадує «Слово і Діло».

Цікаво, що у своєму звинуваченні проти Савченко, яка тоді активно вела переговори з терористами щодо звільнення полонених і яку Ляшко прямо назвав зрадницею, він не забув згадати і Юлію Тимошенко, з якою фактично разом перебуває в опозиції.

«Юлія Тимошенко жодного разу за три роки війни не відвідала наших солдат на фронті чи поранених у госпіталі. А Надія Савченко порівняла російських терористів із Героями Майдану. Сьогодні, на жаль, закон не дозволяє позбавити Савченко звання Героя України без обвинувального вироку суду. Тому ми якнайшвидше підготуємо зміни до закону, щоб у зрадників можна було забрати державні нагороди України. Також Савченко має бути виключена з нашої делегації в ПАРЄ, з комітету нацбезпеки і позбавлена мандату народного депутата України», – написав тоді Ляшко.

Треба сказати, що частина з цих вимог таки була виконана – не стільки завдяки персонально Ляшку чи його фракції, скільки через те, що думку депутата поділяло чимало його колег і простих українців. Ми маємо на увазі виключення Савченко з ПАРЄ та комітету національної безпеки й оборони. Проте коли йдеться про той пункт із переліку, який залежав від лідера «радикалів», то тут додати поки що нічого: минуло вже більше 8 місяців, а проекту закону щодо позбавлення зрадників державних нагород немає.

Додамо, що в сумі у Ляшка 231 зафіксована обіцянка, 72 з яких виконані і 92 мають статус «не виконано». В рейтингу відповідальності народних депутатів його позиція – лише 191-ша.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: