У Туреччині розпочався суд над півтисячею звинувачених у спробі путчу

Читать на русском
У Туреччині розпочався судовий процес над 486 звинуваченими у справі про заворушення на авіабазі Акинджи, які відбулися в ході спроби перевороту 15 липня 2016 року.

У Туреччині розпочався судовий процес над 486 звинуваченими у справі про заворушення на авіабазі «Акинджи», які відбулися в ході спроби перевороту 15 липня 2016 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Hurriyet Daily News.

Суд відбувається в залі, спеціально збудованій для розгляду справ про спробу перевороту. В списку звинувачених – релігійний проповідник Фетхуллах Ґюлен, якого Анкара вважає головним організатором спроби перевороту. Крім того, колишній член Вищої військової ради Акин Озтюрк, імами, пілоти літаків F-16, яких звинувачують у здійсненні атак з авіабази в Анкарі.

У Німеччині заявили про зміну курсу у відносинах із ТуреччиноюМЗС Німеччини оголосило про зміну зовнішньополітичного курсу щодо Туреччини через арешти німецьких журналістів і правозахисників.

Справи семи звинувачених, серед яких і Ґюлен, суд розглядає заочно. Підозрюваних звинувачують у порушенні Конституції, спробі вбити президента, скинути уряд та захопити військову базу.

Події на базі «Акинджи» були центральними під час спроби перевороту. Путчисти захопили начальника Генштабу та командира Збройних сил Туреччини. Вони були звільнені в рамках операції спецпризначенців.

Нагадаємо, в липні турецькі парламентарі схвалили продовження надзвичайного стану в країні ще на три місяці.

Канцлер Австрії Крістіан Керн заявив, що Туреччина ніколи не вступить до Євросоюзу, бо в питаннях порушення прав людини вона «перейшла всі червоні лінії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: