У Херсонській області всі школи переводять на українську мову

Читать на русском
Всі школи Херсонської області переводять на українську мову навчання. Переведення буде поступовим, починаючи з перших класів, потім - з п'ятих.

Всі школи Херсонської області переводять на українську мову навчання. Переведення буде поступовим, починаючи з перших класів, потім - з п'ятих.

Про це сказав начальник Управління освіти, науки і молоді області Євген Криницький, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Наша принципова позиція, щоб абсолютно всі школи області поступово перевести на українську мову навчання. Саме тому ми плануємо з цього року почати з перших класів», - каже Криницький.

Зараз в Херсонській області 26 російськомовних шкіл. Він зазначив, що перехід буде тривалим.

«Є питання перенавчання педагогічних кадрів, і планується додаткова закупівля українських книг. Ми плавно будемо переводити на українську мову спочатку перші класи, потім п'яті класи. Тобто систематично і плавно ми будемо переводити всі класи», - розповів чиновник.

Рішення про поступовий перехід російськомовних загальноосвітніх установ на українську мову навчання було ухвалено Херсонською державною адміністрацією.

Нагадаємо, Порошенко попросили не вводити обов'язкове ЗНО з англійської мови.

Також Порошенко підписав закон про право на вищу освіту для жителів окупованих територій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: