Карта АТО: ситуація на сході України на 30 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 30 липня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовий загинув, 9 бійців дістали поранення. Основні втрати (а саме 1 загиблий та восьмеро поранених наших військових) сили АТО понесли у Красногорівці під час мінометного обстрілу. Ще одного українського військового було поранено під час обстрілу ворогом наших позицій у Широкиному. За оперативною інформацією, вчорашні втрати ворога склали: 2 бойовиків загинули не в результаті бойових дій, ще четверо отримали поранення безпосередньо внаслідок бойових дій на лінії розмежування.

Напрямки

Луганський напрямок. Інтенсивність бойових дій учора дещо спала. Тут було зафіксовано 3 випадки порушення перемир’я з боку противника. Інциденти сталися у Станиці Луганській, Новотошківському, що на Бахмутській трасі, та у Новозванівці поблизу Попасної. Обстріли були нетривалими, з використанням легкого озброєння та носили провокативний характер.

Донецький напрямок. Напруженою залишається обстановка у Авдіївці та на її околицях – у Кам’янці та на позиції «Шахта Бутівка». На цих рубежах ворог минулої доби активізувався після 18-ї години і проводив обстріли українських укріплень до самого кінця доби. З озброєння сили окупанта широко застосовували гранатомети різних систем, стрілецьку зброю, у Кам’янці – також і бронетехніку, а в самій Авдіївці бойовики традиційно застосували важке озброєння, випустивши з настанням темряви близько семи мінометних мін. Українські війська надійно тримають оборону і на кожний акт агресії противника співмірно відповідали вогнем з виключно незабороненої Мінськими домовленостями зброї.

Також у районі Донецького аеропорту, а саме поблизу Пісків, після 20-ї години відбулася одна ворожа збройна провокація тривалістю півгодини.

Усього ж за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 8 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок. Бандформування тричі обстріляли позиції сил АТО. Вранці під ворожий мінометний вогонь потрапили наші укріплення поблизу Красногорівки. Після 17-ї години відбулася ворожа збройна провокація у Широкиному. Тоді бойовики близько години відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та автоматичної стрілецької зброї у бік наших позицій. Ще один факт порушення ворогом перемир’я відбувся у Богданівці, що в районі Докучаєвська, після 19-ї години. При цьому противник застосовував аналогічне легке озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: