Італія готує військово-морську операцію в лівійських водах

Читать на русском
Італія готує операцію своїх військово-морських сил у лівійських територіальних водах Середземного моря.

Італія готує операцію своїх військово-морських сил у лівійських територіальних водах Середземного моря.

Уряд може озвучити відповідні плани вже в п'ятницю, 28 липня, а наступного тижня вони можуть отримати схвалення парламенту, пише «Слово і Діло».

Розпочатися операція може вже в серпні. Напередодні Лівія звернулася до Італії з проханням ввести свій військовий флот у її територіальні води.

Основним завданням операції стане боротьба з контрабандистами, які перевозять біженців з території Лівії в нейтральні води, де їх змушені підбирати кораблі італійського флоту чи судна благодійних організацій. Тільки з початку 2017 року в такий спосіб до Італії навідалися 93 тис. осіб.

Під час планованої операції в лівійських територіальних водах усі виявлені біженці будуть повернуті на територію Лівії. За даними газети Corriere della Sera, у цій операції візьме участь флагманський корабель і щонайменше п'ять інших військових суден. Підтримку флотилії забезпечать літаки, вертольоти і дрони.

Тим часом критики сумніваються в можливостях Лівії впоратися з потоком біженців, якщо в них не буде можливості перенаправити його в Євросоюз. На території країни знаходяться кілька таборів для біженців, і далеко не всі з них контролюються урядом. Регіональні клани і групи повстанців часто намагаються вибудувати свій бізнес на потоках біженців.

Нещодавно глави держав і урядів 28 країн Євросоюзу підтвердили готовність використовувати всі можливі важелі, щоб чинити тиск на держави, які протидіють поверненню на їхню територію незаконних мігрантів.

Нагадаємо, Угорщина, Польща та Чехія отримали останнє попередження щодо мігрантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: