Дурість позбавлення Саакашвілі громадянства багатовимірна

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Позбавлення громадянства Саакашвілі – це «регіональна» логіка. Навіщо ускладнювати себе підготовкою до виборів, якщо можна просто «вибивати» опонентів з гри завчасно? Коли так думають люди з трьома класами освіти та сертифікатом «Каліфорнійської академії наук», їм можна це пробачити. Але пробачати таке мислення керівництву країни не можна.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Петро Олещук, передає «Слово і Діло».

«Дурість позбавлення Саакашвілі громадянства – багатовимірна. По-перше, сам Порошенко це громадянство й надав. За пришвидшеною процедурою, через «важливість» Саакашвілі для держави. Тепер він сам себе «висікає» за власне ж порушення закону», – зазначив Олещук.

По-друге, додав він, через «антикорупційну риторику» Саакашвілі Порошенко дає всім опонентам в руки залізобетонний аргумент: президент боїться викриття корупційних схем.

Якими обіцянками запам’ятається Саакашвілі на посаді одеського губернатора?Що встиг виконати, а що провалив на посаді голови Одеської ОДА одіозний грузинський реформатор – огляд обіцянок Міхеіла Саакашвілі.

Крім того, за його словами, Саакашвілі таким чином набуває додаткової політичної ваги.

«Цього капіталу позбавити його вже не вийде. Без громадянства він не може балотуватися, але це деталі. Найголовніший його капітал – ім'я та репутація. І він може легко зайняти нішу «гуру», який буде скайпом виголошувати промови й закликати підтримати тих або інших політиків. І такий Саакашвілі може бути небезпечішним, аніж рядовий політик та ведучий власного ток-шоу», – наголосив політолог.

Про основні досягнення Міхеїла Саакашвілі та його головні провали в Україні – в матеріалі «Якими обіцянками запам’ятається Саакашвілі на посаді одеського губернатора?».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: