США вперше припинили роботу із сирійською опозицією

Читать на русском
США вперше припинили роботу з одним з угрупувань на півдні Сирії через їх відмову боротися з терористичним угрупуванням «Ісламська держава».

США вперше припинили роботу з одним з угрупувань на півдні Сирії через їх відмову боротися з терористичним угрупуванням «Ісламська держава».

Про це заявив на брифінгу представник Пентагону Райан Діллон, пише «Слово і Діло».

«Ім'я угруповання - «Шук»(«Шухада аль-Карьятейн»- ред.), вони були одними з партнерів, з ким ми працювали на півдні Сирії. Ми дали ясно зрозуміти, що наша мета в Сирії і Іраку - перемога над ІД, і тільки перемога над ІД. І ми попросили наших партнерів бути прихильними цієї ж місії», - сказав він.

Представник Пентагону пояснив, що відмова від подальшої роботи пов'язана з тим, що угруповання «Шук» хотіло мати на меті, відмінні від боротьби з ІД, в тому числі, «боротьба з режимом може бути однією з таких цілей».

«Так що ми їм сказали, що ми не можемо їх підтримувати, якщо вони хочуть мати на меті, відмінні від перемоги над ІД. Ми більше не будемо підтримувати цю групу», - додав Діллон, відмовившись говорити про чисельність і деталі щодо цього угруповання.

Він зазначив, що така ситуація, коли США довелося припинити співпрацю з відібраною опозиційною групою, відбувається вперше. «Це в перший раз», - сказав Діллон.

Пізніше він уточнив, що США також хочуть забрати зброю у угруповання «Шук», яке їй надали для боротьби з ІД.

Раніше Рада безпеки ООН відхилила заяву Росії щодо Сирії.

Нагадаємо, США допустили можливість розширення зон перемир'я в Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: