Ердоган запідозрив Німеччину в шпигунстві

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у зв'язку з арештом німецького правозахисника Петера Штойднера звинуватив Німеччину в шпигунстві.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у зв'язку з арештом німецького правозахисника Петера Штойднера звинуватив Німеччину в шпигунстві.

«Захід хоче, щоб його агенти вільно розгулювали нашою країною, завдаючи нам шкоди», - заявив глава турецької держави у вівторок, 25 липня, на засіданні парламентської фракції своєї Партії справедливості і розвитку, передає «Слово і Діло».   Проурядові турецькі газети пов'язують затриманих 5 липня правозахисників зі шпигунською діяльністю. Серед них, окрім Штойднера, один підданий Швеції і 8 турецьких громадян, в тому числі керівниця місцевого відділення міжнародної організації Amnesty International.

«Ті, хто кажуть, що органи юстиції повинні займатися терористами, яких вони впускають в свою країну, роздмухують дипломатичну кризу, коли ми ловимо їх агентів по гарячих слідах», - висловив своє обурення Ердоган.

Туреччина звинувачує Берлін у підтримці курдських і лівих організацій, а також осіб, яких Анкара підозрює в причетності до спроби путчу. Федеральний уряд відкидає ці звинувачення.

Турецький президент також застеріг від запровадження санкцій проти його країни. «Якщо вони думають налякати Туреччину погрозами і торговими обмеженнями, повинні зважати на те, що самі заплатять вищу ціну», - наводить його слова державне агентство Anadolu.

Нагадаємо, Німеччина заборонила охоронцям Ердогана в'їзд на саміт G20.

Як повідомлялося, Ердоган втратив свідомість під час молитви з приводу закінчення Рамадана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: