У Краматорську поліція затримала двох бойовиків «ДНР»

Читать на русском
У Краматорську поліція затримала двох бойовиків ДНР, які вступили до лав НЗФ у 2014 році й чергували на блокпосту, виявляючи проукраїнськи налаштованих людей.

У Краматорську поліція затримала двох бойовиків «ДНР», які вступили до лав НЗФ в 2014 році й чергували на блокпосту, виявляючи проукраїнськи налаштованих людей.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу поліції Донецької області.

«Один із них, 22-річний краматорчанин, був зупинений під час проходження стоп-контролю. Під час онлайн-перевірки в базах даних МВС виявилося, що він перебував у лавах бойовиків. Щодо іншого співробітники кримінального блоку отримали оперативну інформацію, яка після перевірки підтвердилася», – розповіли в поліції.

За даними правоохоронців, обидва місцевих жителя вступили до лав бойовиків у 2014 році, підтримуючи ідею «русского мира» й сподіваючись заробити.

Обидва затриманих чергували без зброї на одному з блокпостів терористів, перевіряючи машини та людей, а також виявляли проукраїнські налаштованих громадян. Після початку активних бойових дій і обстрілів обидва підозрюваних втекли й ховалися в надії, що про їхню діяльність в лавах НЗФ ніхто не дізнається.

Обом підозрюваним оголосили про підозру за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності», вони співпрацюють зі слідством.

Нагадаємо, 25 липня в столичному аеропорту «Бориспіль» прикордонники зловили бойовика так званої «ДНР».

24 липня суд Харкова продовжив арешт екс-меру Слов'янська Неллі Штепі на два місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: