Як змінилися автопарки міськрад і обладміністрацій з 2014 року

Читать на русском

«Слово і Діло» проаналізувало дані про актуальну кількість машин в автомобільних парках міських рад обласних центрів та обласних адміністрацій.

Загалом число машин у автопарках українських міських рад із 2014 року дещо скоротилося.

Лідирує тут Київ: кількість машин у автопарку столичної міськради зменшилася з 99 до 84. Скоротили свої парки Дніпро, Суми, Житомир і Ужгород.

Однак деякі міськради навпаки – збільшили кількість своїх авто: лідирує Одеса, де кількість машин з 2014 року зросла на 6. Також на кілька машин розширилися автопарки міськрад Запоріжжя, Хмельницького і Житомира.

Без змін із 2014 по 2017 рік залишилися тільки автопарки міськрад Миколаєва і Черкас, де налічувалося 11 і 7 машин відповідно.

Найбільш «пішохідною» стала міськрада Кропивницького, у автопарку якої з 2014 року не значиться жодного автомобіля.

У більшості обласних адміністрацій України кількість автомобілів ледве дотягує до статусу автопарку: там є від сили одна-дві машини.

У Київській, Дніпропетровській і Закарпатській обласних адміністраціях немає і не було жодного закріпленого за ними авто. Що стосується Хмельницької і Вінницької ОДА, то до 2017 року обидві адміністрації втратили своє єдині автомобілі, які у них були 2014 року.

Шлапак обіцяє залишити по одному авто на міністерствоСказано 5 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Без змін залишилися парки Херсонської, Тернопільської, Запорізької, Миколаївської і Кіровоградської облдержадміністрацій, де було від чотирьох до одного автомобілів.

Значно більш багатий вибір транспортних засобів мають у Чернівецькій, Сумській, Харківській, Івано-Франківській, Рівненській і Волинській адміністраціях, хоча їхні парки з 2014 року до теперішнього часу дещо скоротилися: тут з великим відривом лідирує Чернівецька область, у якої залишаються 28 машин.

Нагадаємо, в січні «Слово і Діло» аналізувало, як змінилися автопарки головних органів державної влади України з 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: