Із пораненням Дейдея розберуться в СБУ та військовій прокуратурі

Читать на русском

Низка ветеранських організацій учасників АТО направили до СБУ звернення з вимогою вивчити обставини отримання поранення під Авдіївкою народним депутатом Євгеном Дейдеєм.
Євген ДейдейФото з відкритих джерел

Якщо поранення Євгена Дейдея виявиться самострілом, народного депутата необхідно притягнути до кримінальної відповідальності.

Таку вимогу у зверненні до голови Служби безпеки України Василя Грицака висловили члени низки ветеранських громадських організацій, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook ветерана АТО й громадського активіста Павла Туки.

Життя після АТО: навіщо в Україні створюють Міністерство з питань ветеранів?На третьому році війни на Сході влада виступила з ініціативою створити міністерство у справах ветеранів. Чи вплине така новація на мирне життя учасників бойових дій?

«Даний випадок, у разі підтвердження фальсифікації, паплюжить честь та гідність військовослужбовців, які поклали життя за вільну Україну та мирне життя мільйонів громадян, крім того, вказаний факт є злочином, який передбачено ч. 1 та ч.3 статті 409 КК України про «Ухилення від військової служби шляхом самокалічення або іншим способом», що карається позбавленням волі строком до 10 років», – йдеться в заяві ветеранів.

«Цей лист йде в роботу у відомства Грицака й Матіоса, його підписали сім ветеранських організацій міста Києва, впевнений, що є в цих структурах (СБУ та ГВП) люди, яких, так само як і нас, виводить із себе весь цей цирк і вони не спустять ситуацію на гальмах», – прокоментував листа Павло Тука.

Нагадаємо, «радикали» заявили, що Дейдей отримав уламкове поранення 14 липня. Проте пізніше в штабі АТО заявили, що жодних обстрілів у районі, де тоді перебував народний депутат (щодо якого Рада якраз розглядала питання про зняття недоторканності через ухилення від сплати податків), насправді не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: