«Годинник Путіна» пішов з молотка за один мільйон

Читать на русском
Аукціонний будинок в Монако розповів про продаж з молотка годинника, власником яких зазначено президента РФ Путіна.

Аукціонний будинок в Монако розповів про продаж з молотка годинника, власником яких зазначено президента РФ Путіна.

Про це повідомляє ВВС, пише «Слово і Діло».

Привернув увагу журналістів годинник Patek Philippe Triple Complication, який був виставлений на аукціон Antiquorum з гарантійними документами на ім'я Володимира Володимировича Путіна, пішли з молотка 19 липня.

Лот номер 239 (годинник Patek Philipp Platinum Vladimir Putin) був проданий в перший день аукціону (проходить з 19 липня по 21 липня).

Модель Patek Philippe 5208P Triple Complication з платиновим корпусом, вічним календарем і золотим циферблатом дуже рідкісна, оскільки її виробляють обмеженими партіями. Купити її можна лише за спеціальним замовленням і тільки за запитом від особливих клієнтів.

Покупець заплатив за цей годинник € 1,054 млн.

Інформація про те, хто став новим власником годинника, засекречена аукціоном.

Новини про те, що аукціонний дім Antiquorum виставив лот з годинником Patek Philippe Triple Complication, з'явилися на початку червня на сайті онлайн-магазину з продажу годинників Hodinkee. На фотографії на сайті була вказана документація з ім'ям власника - Mr Vladimir Vladimirovic Putin.

Автори сайту припускали, що годинник вартістю близько $ 1 млн належать президенту Росії. Однак прес-секретар президента Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання журналістів про продаж «годинника Путіна», назвав цю інформацію фейком.

Однак пізніше компанія Monaco Legends, яка проводить аукціон Antiquorum, повідомила, що годинник Patek Philippe Triple Complication був придбаний «дуже важливою персоною в подарунок чоловікові на ім'я Володимир Володимирович Путін».

Нагадаємо, рукописи Мао Цзедуна пішли з молотка майже за мільйон доларів.

Як повідомлялося, унікальний смарагд Рокфеллерів продадуть на аукціоні Christie's за один мільйон.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: