Українська авіація бере участь у ліквідації пожеж у Чорногорії

Читать на русском
Українська пожежна авіація працює поблизу міста Тиват на півдні Чорногорії. Спецлітак Ан-32П вранці здійснив чотири скидання води загальною масою 32 тонни.

Пожежний спецлітак Ан-32П Державної служби з надзвичайних ситуацій прилетів до Чорногорії для участі в ліквідації лісових пожеж.

Про це повідомляється на Урядовому порталі, передає «Слово і Діло».

Пожежі в лісах під Херсоном викликані підпалами – голова ОДАПричиною численних лісових пожеж останнім часом у Херсонській області глава обладміністрації Андрій Гордєєв вважає умисні підпали.

«О 21:50 18 липня пожежний літак Ан-32П Держслужби України з надзвичайних ситуацій прибув до міста Тиват для надання допомоги в гасінні масштабних лісових пожеж, що вирують на території країни», – наголошується в повідомленні.

Українська пожежна авіація працює поблизу міста Тиват на півдні Чорногорії з 7:00 за київським часом. Станом на 10:00 19 липня авіацією ДСНС здійснені чотири скидання – 32 тонни води.

«Урядом Чорногорії був направлений запит про допомогу, й відповідно до Угоди про співробітництво в галузі захисту від природних та інших катастроф між урядом України та урядом Чорногорії, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом було ухвалено рішення про залучення авіації ДСНС для надання необхідної допомоги жителям Чорногорії», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, сильні лісові пожежі на узбережжі Адріатичного моря спалахнули в понеділок.

У Чорногорії, крім прибережних міст Герцег-Нові та Тиват, які в найбільшій небезпеці, пожежі охопили околиці столиці Подгориці та міста Нікшич. У понеділок не менш ніж сто туристів були змушені евакуюватися з Луштіци.

Раніше повідомлялося, що Іспанію охопили лісові пожежі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: