Лукашенко анонсував візит до України

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко в кінці цього місяця здійснить офіційний візит до України.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в кінці цього місяця здійснить офіційний візит до України.

Про це повідомила сьогодні журналістам прес-секретар глави білоруської держави Наталія Ейсмонт, передає кореспондент БЕЛТА, пише «Слово і Діло».

«Можу однозначно підтвердити, що він планується найближчим часом. Передбачається, що в кінці липня», - сказала Наталія Ейсмонт.

Наголошується, що під час квітневої зустрічі з главою білоруської держави, Петро Порошенко запросив Олександра Лукашенка зробити нинішнього літа офіційний візит в Україну.

За його словами, білоруській і українській сторонам належало розробити порядок денний і підготувати необхідні документи, підписання яких сприятиме розширенню співробітництва між державами.

На порядку денному двостороннього співробітництва також бізнес-форум та засідання білорусько-української консультативної ради ділового співробітництва, які, як очікується, пройдуть 20-21 липня у Києві. Про це повідомляється на сайті Білоруської торгово-промислової палати.

Під час бізнес-форуму будуть розглянуті актуальні питання взаємодії ділових кіл двох країн, планується підписання двосторонніх контрактів і угод.

На консультативній раді планується розглянути перспективні напрямки розвитку білорусько-українського торгово-економічної взаємодії в рамках функціонування ЄАЕС і взаємодії України з Європейським союзом, обговорити проблемні питання ведення бізнесу, провести обмін думками і досвідом реалізації спільних проектів.

Нагадаємо, Порошенко повідомив про домовленість з Лукашенком щодо демаркації кордону.

Раніше Лукашенко заявив про зміцнення білорусько-українського кордону за допомогою інженерних споруд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: