Суд визначив Розенблату заставу в розмірі 7 мільйонів гривень

Читать на русском
Один зі столичних районних судів визначився із запобіжним заходом для фігуранта бурштинової справи депутата Борислава Розенблата.
Борислав Розенблат у судіфото: Olya Komarova

Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для позафракційного народного депутата Борислава Розенблата у вигляді застави розміром у 7 мільйонів гривень.

Таке рішення ухвалила суддя Світлана Кушнір, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з постановою, Розенблат зобов'язаний носити електронний браслет, здати паспорти, прибувати до суду, до прокурора або детективу за викликом, не виїжджати з Києва або Житомира, а також сповіщати правоохоронців про зміну місця проживання і не спілкуватися з фігурантами кримінального провадження.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури клопотали про запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 10 мільйонів гривень, здачі всіх паспортів, а також носіння електронного браслета. Таким чином, суддя задовольнила клопотання частково.

Адвокати Розенблата неодноразово заявляли про невинуватість свого підзахисного й вимагали від суду відмовити прокурорам у задоволенні клопотання. На їхню думку, агент НАБУ не мав права знімати нардепа через недоторканність. Також адвокат нардепа вважає незаконними дії агента НАБУ, яка давала хабарі.

Нагадаємо, суд відмовив САП у перегляді документального фільму НАБУ про Розенблата.

Раніше прокурор САП заявив, що охочих узяти Розенблата на поруки не знайшлося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: