Білецький ніяк не внесе обіцяний законопроект про імпічмент президента

Читать на русском
Народний депутат Андрій Білецький не виконав обіцянку внести до Ради законопроект про посилення відповідальності президента (фактично – про його імпічмент).
Андрій Білецький у Верховній РадіФото: apostrophe.com.ua, Владислав Содель

У Верховній Раді поки так і не побачили законопроекту про посилення відповідальності президента, який ще в грудні минулого року грозився подати народний депутат Андрій Білецький.

Йшлося насамперед про законодавче закріплення можливості імпічменту, нагадує «Слово і Діло».

Нардеп говорив, буцімто сподівається, що зможе подати цей законопроект ще до кінця 2016 року.

«Поки в Конституції він є, а реально ніякого механізму не існує, то ми можемо організовувати імпічменти президенту, взагалі Дамоклів меч тримати, який будь-який народ повинен тримати над головою держави, тільки за допомогою вулиці... Це для мене ключова річ, я не впевнений, наскільки її підтримають, але те, що я її подам, сподіваюся, до кінця 2016 року – це однозначно», – переконував тоді Білецький в ефірі одного з телеканалів, коментуючи необхідність закону про імпічмент президента.

2016 рік уже давно завершився, але оскільки обіцянка була озвучена в грудні, «Слово і Діло» вирішило ще почекати – раптом нардеп схаменеться і внесе законопроект, що, за його ж словами, такий важливий для нього. Але ні: віз і нині там. Станом на 18 липня в апараті Верховної Ради зазначений проект закону про посиленні відповідальності президента, автором якого би значився Білецький, зареєстрований так і не був.

Втім, Білецький як законотворець надто високою відповідальністю не відрізняється в принципі: з 21 його обіцянки, зафіксованої «Словом і Ділом», він виконав лише 5 (і стільки ж провалив). У рейтингу відповідальності парламентарів він перебуває лише в третій сотні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: