Гройсман пропонує створити аеропорт для лоукостів

Читать на русском
Прем’єр запропонував розробити проектну документацію розвитку аеропорту Гостомель із визначенням вартості всіх необхідних робіт.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман висловив ідею перетворення аеропорту «Гостомель», який виконує функцію бази для літаків ГП «Антонов», на базовий аеропорт для лоукостів.

Про це він заявив під час наради з питань розвитку авіасполучення та ведення переговорного процесу з лоукост-перевізниками, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу уряду.

Прем’єр запропонував розробити проектну документацію розвитку аеропорту «Гостомель» із визначенням вартості всіх необхідних робіт.

«Ми зараз маємо ухвалити рішення, яке дозволить нам вирішити відразу декілька питань, серед яких – скасування будь-яких монополій у «Борисполі», залучення нових авіаперевізників та зниження вартості квитків для наших пасажирів», – сказаав Гройсман.

За підсумками наради її учасники вирішили продовжити політику активного залучення лоукостів в Україну, й не однієї компанії, а декількох, опрацювати як тимчасове рішення надання умов для лоукостів у аеропортах «Бориспіль» або «Київ» терміном на один рік, а за цей час перетворити аеропорт «Гостомель» на аеропорт для лоукост-перевізників.

Крім того, умовою залучення лоукостів має стати входження перевізників до регіональних аеропортів України.

Гройсман також підтвердив необхідність відновлення та завершення переговорів із Ryanair і доручив Міністерству інфраструктури проінформувати інші авіакомпанії про умови залучення перевізників в Україну.

Раніше Гройсман доручив НАБУ та Антимонопольному комітету розібратися в скандальній ситуації навколо Ryanair.

Нагадаємо, в Мінінфраструктури розповіли деталі створення українського лоукосту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: