Колишній президент Бразилії засуджений до 9,5 років в'язниці

Читать на русском
Колишній президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва засуджений до 9,5 років позбавлення волі за хабарництво і відмивання грошей.

Колишній президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва засуджений до 9,5 років позбавлення волі за хабарництво і відмивання грошей.

Як передає Bloomberg, обвинувальний вирок зачитав суддя Серджіо Моро, провідний суддя в розслідуванні багатомільярдних корупційних схем в компанії Petrobras, відомому як Carwash, повыдомляє «Слово і Діло».

Нагадаємо, що за даними слідства, екс-президент Бразилії Сілва в змові з групою осіб запропонував хабар колишньому топ-менеджеру державної нафтової компанії Petrobras Нестору Серверо в розмірі $77 тисяч.

Метою хабара була відмова Серверо від своїх попередніх свідчень, що підтверджують причетність чиновників до схем при продажу нафти, які принесли державі збитків на мільярди доларів.

Нагадаємо, федеральний прокурор Бразилії Родріго Жанот звинуватив президента країни Мішела Темера в отриманні хабара, надіславши запит до Верховного суду.

Темера звинувачувався в незаконному фінансуванні президентської кампанії 2014 року, коли главою держави було обрано Ділма Роуссефф. Темера тоді претендував на пост віце-президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: