У Бразилії розпочались судові слухання проти нового президента

Читать на русском
Розслідування виборчої кампанії Ділми Руссефф 2014 року може вдарити по нинішньому президентові Бразилії.

У Бразилії розпочався судовий розгляд проти президента Мішеля Темера.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

У Бразилії затримали власників офшорної фірми Mossack FonsecaУ Бразилії затримані засновники фірми Mossack Fonseca, яка реєструвала офшори, Рамон Фонсека Мора та Юрген Моссак. В офісі Mossack Fonseca в столиці Панами пройшли обшуки.

«Верховний виборчий суд Бразилії розпочав слухання справи про незаконне фінансування виборчої кампанії, що може припинити повноваження президента Мішеля Темера менш, ніж через рік після того, як він замінив Ділму Руссефф», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Верховний виборчий трибунал може анулювати результати виборів у 2014 році, які виграли Русефф і її соратник Темер. За її президентства він обіймав посаду віце-президента.

Президент Бразилії Темер перебуває при владі з серпня 2016 року, після того як президент Руссефф була зміщена з поста в порядку імпічменту за порушення державної звітності.

Нагадаємо, Руссефф закидали маніпуляції з державним бюджетом країни та використання коштів державних банків для приховування реальних проблем в економіці під час кампанії по його переобрання в 2014 році. Крім того, соратники президента виявилися залученими до масштабної афери з коштами державного паливного гіганта Petrobras.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: