Нацбанк відзвітував про зростання грошової маси

Читать на русском
За підсумками червня 2017 року грошова маса зросла на 1,3%, кредитний портфель банків у гривні зріс на 1,8%.

За підсумками червня 2017 року грошова маса зросла на 1,3%, кредитний портфель банків у гривні зріс на 1,8%.

Грошова маса в Україні в червні 2017 року зросла на 1,3% - до 1 трлн 103,1 млрд грн.

Про це свідчать дані грошово-кредитної статистики оприлюднені на сайті Національного банку України (НБУ), пише «Слово і Діло».

«За підсумками червня 2017 року грошова маса зросла на 1,3% - до 1103,1 млрд грн, що було обумовлене збільшенням готівки в обігу поза банками (на 2,4% монетарної маси, м/м) і залишків за депозитами в національній валюті (на 2,0% м/м)», - йдеться в повідомленні.

Також, за даними регулятора, кредитний портфель банків у гривні зріс на 1,8% у червні порівняно з травнем. Залишки за кредитами, наданими корпоративному сектору в національній валюті, збільшилися на 1,9% м/м, домашнім господарствам - на 1,3% м/м.

Зазначимо, що залишки за вкладами за підсумками червня відновили позитивну динаміку як у національній, так і в іноземній валюті (у доларовому еквіваленті).

Так, гривневий депозитний портфель банків у червні зріс на 2,0% м/м, у тому числі депозити бізнесу зросли на 0,8%, а вклади населення - на 3,3%. Також за місяць зросли залишки за депозитами в іноземній валюті (у доларовому еквіваленті) як корпоративного сектору, так і домашніх господарств (на 0,7% і 0,3% відповідно).

Нагадаємо, НБУ поповнив бюджет на 5 мільярдів.

Як повідомлялося, в Україні зросла інфляція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: