Мир на Донбасі. Порошенко назвав умови, які має виконати РФ

Читать на русском
Мирне врегулювання ситуації, що склалася на Донбасі, залежить виключно від доброї волі Російської Федерації.

Мирне врегулювання ситуації, що склалася на Донбасі, залежить виключно від доброї волі Російської Федерації.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко після зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном у Києві в неділю, 9 липня, пише «Слово і Діло».

Президент підкреслив, що на зустрічі було погоджено алгоритм спільних дій для припинення російської агресії. За його словами, РФ повинна продемонструвати добру волю в питанні відновлення миру на Донбасі й зупинити різні типи воєн, включаючи й гібридну.

«Немає поки змін у російській поведінці», - сказав Порошенко.

На його думку, російській стороні слід розділити логіку учасників нормандського формату щодо Донбасу. «Якщо Москва не хоче ще раз втратити шанс, їй варто прийняти логіку, якої дотримуються вже вся решта учасників нормандського формату», - додав Порошенко.

Він нагадав, що мова йде про припинення вогню на Донбасі і залякування ОБСЄ, виведення російських військ, забезпечення контролю над неконтрольованою ділянкою кордону з Росією, звільнення українських заручників.

«Київ не розв'язував цю війну, її задумали й ініціювали в Москві. Українських військ немає на російській території ... Ми хочемо підкреслити нашу чітку спрямованість на мирний процес. Більш за все ми хочемо миру в Україні, ми суворо дотримуємося взятих на себе зобов'язань за мінським процесом, розраховуємо на допомогу наших партнерів в США в «нормандському форматі» і розраховуємо на тверезе розуміння цієї ситуації», - сказав Порошенко.

Як повідомлялося, генсек США Тіллерсон, який в ці дні перебуває з візитом в Україні, закликав Росію першою припинити вогонь на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: