Суд за зачиненими дверима вирішить, чи відпускати Насірова до Німеччини

Читать на русском
Журналістів попросили вийти із зали судового засідання за клопотанням захисту Романа Насірова через лікарську таємницю.
Роман Насіров

Солом'янський районний суд міста Києва в закритому режимі розгляне клопотання адвокатів відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова про виїзд з України до Німеччини.

Таке рішення ухвалила суддя Світлана Кушнір, повідомляє «Слово і Діло».

Британія проти України: чому суд відмовився стягнути заставу НасіроваСтало відомо, чому суддя Солом'янського райсуду відмовила НАБУ і САП в стягненні 100 млн грн застави Романа Насірова.

За словами представників захисту Насірова, під час засідання прозвучить персональна інформація про їхнього підзахисного, а також його діагноз, що, на їхню думку, є лікарською таємницею. Тому адвокати клопотали про повністю закрите засідання. Однак прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не погодився з вимогою захисту, заявивши, що на минулому засіданні вже заслуховувалася інформація про діагноз Насірова, що тривало з трьох годин лише п'ять хвилин. Він додав, що діагноз у підсумку так і не був названий.

Своєю чергою, суддя Кушнір запропонувала частково закрити засідання лише для сторони захисту. Прокурор відмовився й зазначив, що в такому разі він не зможе повноцінно опонувати.

Нагадаємо, сьогодні Насіров подав клопотання до суду з вимогою випустити його на лікування до Німеччини.

Раніше стало відомо, що Насірову готують нову підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: