Комітет розглядає подання на депутата Полякова. Онлайн-трансляція

Читать на русском
Парламентський комітет з питань регламентного приступає до розгляду до чергового поданням на зняття недоторканності з депутата

Парламентський комітет із питань регламенту і організації роботи Верховної Ради розгляне подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро на притягнення до відповідальності депутата від фракції «Народного фронту» Максима Полякова у так званій «бурштиновій справі».

Онлайн-трансляцію засідання буде вести «Слово і Діло».

Нагадаємо, НАБУ затримало шістьох підозрюваних у «бурштиновій справі», яким повідомили про підозру. Також фігурують двоє нардепів: Борислав Розенблат і Максим Поляков.

15:20

Комітет оголосив про перерву на 20 хвилин.

14:45

Члени комітету вважають, що в аудіозаписах щодо кількості хабарів, які повинні бути передані фігурантам справи, звучить слово «шеф», а не прізвище Полякова.

14:29

Прокурор САП визнав, що Поляков надав правдиву стенограму, проте там не йдеться про відмову від хабара.

14:27

Нардеп Поляков стверджує, що він таке заявляв про відмову в розмові 17 листопада 2016 року з агентом НАБУ.

14:25

За словами правоохоронців, у матеріалах справи немає інформації про відмову Поляковим від хабара.

13:30

Після словесних перепалок генпрокурор Луценко покинув засідання і була оголошена перерва.

12:45

Генпрокурор Луценко розповів, що Розенблат і Поляков знали про всіх сумах хабарів і яким чином вони будуть віддаватися. За його словами, Розенблат перевірив ще раз гроші, щоб бути впевненим, що отримав обумовлену суму.

12:11

Нардеп Логвінський заявив, що він не знайшов у Кримінально-процесуальному кодексі термін «агент під прикриттям». Вважає дію співробітника НАБУ провокацією дачі хабара.

11:52

Нардеп звинуватив НАБУ в тому, що вони під час обшуків у його помічниці співробітники Бюро підкинули гроші в конверт.

11:35

Поляков звинувачує НАБУ в провокації дачі йому хабара. Назвав агента НАБУ аферисткою.

11:24

На відеозаписах також були зафіксована передача хабарів через посередників, наприклад, помічницю Полякова Тетяну Любонько. На відео зафіксовано і зустріч нардепа Розенблата з агентом НАБУ.

11:11

Також комітету продемонстрували аудіозапис із зустрічі агента НАБУ і нардепа Полякова.

11:07

Правоохоронці демонструють аудіозаписи телефонних розмов помічниці Полякова Тетяни Любонько, в яких вона обговорює з агентом НАБУ як будуть вноситися необхідні зміни в закон.

10:35

Захищає Полякова і виконує роль адвоката ще один народний депутат від НФ Георгій Логвінський.

10:26

Глава ГПУ заявив, що член регламентного комітету Владислав Данілін не має права брати участь в засіданні через конфлікт інтересів. Глава комітету Пинзеник погодився, але заявив, що Данілін може брати участь в обговоренні, але при голосуванні ні.

10:22

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що суд визнав допустимим поширення деяких відео і аудіо, що стосуються помічниці нардепа Полякова Тетяни Любонько. Він запропонував комітету обговорити ці записи і надати їм оцінку.

10:07

Глава комітету Павло Пинзеник зачитав три подання на Полякова, які подала САП за підтримки Генеральної прокуратури, а саме: на зняття недоторканності, притягнення до відповідальності та затримання нардепа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: