ГПУ допускає використання даних прослуховування в справі зняття недоторканності

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко передав правову позицію щодо можливості застосування даних, отриманих під час негласних розшукових дій (прослуховування), щодо депутатів України.

У справі зняття недоторканності та притягнення до відповідальності депутатів Верховної Ради Генеральна прокуратура України вважає допустимим використання даних прослуховування третіх осіб.

Про це заявив заступник голови комітету Павло Пинзеник на засіданні комітету з питань регламенту та організації роботи парламенту, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Пинзеника, генеральний прокурор Юрій Луценко передав правову позицію щодо можливості застосування даних, отриманих під час негласних розшукових дій (прослуховування – ред.), щодо депутатів України.

«Генеральна прокуратура передала рішення Апеляційного суду Чернівецької області, яке, на думку Генеральної прокуратури, може мати прецедентний характер за аналогією. Це стосується адвоката», – зачитав Пинзеник позицію ГПУ.

Водночас депутат вважає, що таких прецедентів у судовій практиці щодо депутатів Ради не існує.

Як відомо, сьогодні, 5 липня, комітет розглядає подання на притягнення до відповідальності депутата Лозового.

За словами генпрокурора, кримінальна справа проти депутата Верховної Ради Андрія Лозового буде закрита в разі, якщо він сплатить 1,8 млн грн податків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: