День третій: комітет розглядає подання на Лозового. Онлайн-трансляція

Читать на русском

Парламентський комітет третій день розглядає подання Генпрокуратури на зняття депутатської недоторканності.
фото: журналістка Ельвіна Сеітбуллаєва

Комітет Верховної Ради з питань регламенту розпочав засідання, на якому в порядку денному стоїть розгляд подання генерального прокурора на притягнення до відповідальності народного депутат від фракції «Радикальної партії» Андрія Лозового.

Онлайн-трансляцію засідання буде вести «Слово і Діло».

14:35

Комітет зробив висновки, що ГПУ не досить обґрунтувала суть звинувачень проти Лозового і не підтримала зняття недоторканності з нардепа. Саме подання направлено спікеру парламенту Андрію Парубію.

12:53

Нардеп Вікторія Войціцька звернула увагу, що у експертизі вказаний інший номер провадження на відміну від номеру у поданні.

12:50

Комітет перейшов до обговорення даного питання, надав слово народним депутатам.

11:22

За словами генпрокурора, з 2007 по 2015 роки не подавав жодної декларації про доходи, коли працював на посаді помічника народного депутата.

11:12

Генпрокурор Луценко розповів, що раніше провадження, відкрите Генпрокуратурою, було передано до НАБУ для об'єднання з іншим провадженням про нібито незаконне збагачення нардепа Лозового. Однак, пізніше провадження було повернуто до ГПУ через недостатність доказів про незаконне збагачення «радикала».

10:49

Член комітету Дмитро Лубінець зазначив, що нардеп Лозовій не відповів на одну претензії ГПУ до його декларації та суті звинувачень.

10:46

Лозовий звернувся до членів регламентного комітету з проханням підтримати подання на зняття з нього недоторканності.

10:30

Нардеп Лозовій звинувачує генпрокурора Луценка в тиску на фракцію РПЛ. Вважає дії ГПУ «помстою» за минуле голосування щодо призначення Луценка до Генпрокуратури, на якому «радикали» голосували проти.

10:25

Генеральний прокурор Юрій Луценко розповідає про суть претензій до нардепу Лозового. За його словами, згідно з експертизи доходи «радикала» не відповідають його витратам. Також ГПУ підозрює його в ухиленні від сплати податків.

10:10

На засідання комітет прийшов колега Лозового по фракції Ігор Мосійчук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: