Луценко анонсував подання на депутата, причетного до «вишок Бойка»

Читать на русском
Генпрокурор Юрій Луценко має намір восени внести подання на зняття недоторканності з депутата Верховної Ради у справі про закупівлю бурових установок за завищеними цінами.

Генпрокурор Юрій Луценко має намір восени внести подання на зняття недоторканності з депутата Верховної Ради у справі про закупівлю бурових установок за завищеними цінами.

Про це він заявив в інтерв'ю «5 каналу», передає «Слово і Діло».

Генпрокурор зазначив, що колишній заступник голови Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», син депутата Ради від групи «Партія «Відродження» Володимира Кацуби Олександр дав свідчення проти членів організованої групи, яка заволоділа державними коштами в особливо великих розмірах під час закупівлі 2 плавучих бурових установок в 2011 році.

«Ми зараз ведемо слідство за цими свідченнями щодо чинного народного депутата. Коли ця справа буде завершена, я піду (з поданням щодо зняття недоторканності) до Верховної Ради. Я думаю, що це буде восени», - сказав Луценко.

50 нардепів перевіряють на ухилення від сплати податків – ЛуценкоПравоохоронні органи перевіряють близько 50 депутатів Верховної Ради на предмет ухилення від сплати податків.

Прізвище депутата Ради генпрокурор назвати відмовився.

Раніше Луценко доручив Горбатюку справу щодо «вишок Бойка».

За оцінкою ГПУ, збиток України від закупівель в 2011 році «Чорноморнафтогазом» бурових установок за завищеними цінами (тих самих «вишок Бойка») склав 200 млн гривень.

Як відомо, Бойко очолив виборчий список «Опозиційного блоку», в який об'єдналися шість партій на чолі з колишнім главою АП Сергієм Льовочкіним. До слова, з 95 обіцянок одіозного екс-міністра, зафіксованих в системі «Слово і Дело», невиконаними виявилися більше половини - 54.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: