Негода в Україні: постраждали 17 осіб

Читать на русском
Низка регіонів України постраждали від сильної негоди в суботу, 1 липня: повалені дерева, пошкоджені дахи будинків, є травмовані й серед людей.
Фото з відкритих джерел

В результаті сильного вітру і дощу з градом, що обрушилися на низку регіонів України вчора, 1 липня, постраждали 17 чоловік, в тому числі одна дитина.

Про це з посиланням на Держслужбу з надзвичайних ситуацій повідомляє «Слово і Діло».

Також повідомляється про матеріальні збитки: ураган повалив 640 дерев по всій країні та пошкодив покрівлі 260 житлових будинків, 11 господарських будівель і 8 шкіл.

Найбільше постраждала Київська область: там отримали травми 8 людей, а в Баришівському районі були пошкоджені дахи 18 житлових багатоповерхівок, 202 приватних будинків і 7 шкіл. Крім того, в цій області рятувальники нарахували 140 повалених дерев.

У Черкаській області від негоди постраждали 5 осіб, у 5 районах вітер пошкодив покрівлі 8 приватних житлових будинків і стількох же господарських будівель. Були повалені 138 дерев.

Також постраждали такі області: Сумська (4 особи травмовані, з них одна дитина 2013 року народження; пошкоджені дахи 4 будинків, повалені 43 дерева), Тернопільська (4 людини, 2 будинки, 80 дерев), Полтавська (пошкоджені 14 приватних житлових будинків, повалені 225 дерев), Кіровоградська (постраждали 12 приватних будинків, 1 школа, повалені 14 дерев).

Синоптики: екстремальна літня спека в Європі буде лише посилюватисяМетеорологи вважають, що екстремально високі температури, зафіксовані в червні в Західній Європі – це ознака глобальних кліматичних змін.

Крім того, вчора в результаті ускладнення погодних умов сталося знеструмлення 745 населених пунктів у 6 областях, а саме: Київська – 49, Сумська – 341, Черкаська – 181, Полтавська – 69, Кіровоградська – 76, Чернігівська – 29.

У ліквідації наслідків негоди в ДСНС задіяли 210 людей особового складу та 45 одиниць техніки, а у відновлювальних роботах на лініях електропередач – бригади обленерго.

Синоптики попереджають, що складні погодні умови в Україні очікуються й сьогодні, 2 липня: в Одеській, Миколаївській та Харківській областях ймовірні грози та сильний вітер.

Як відомо, вже другий за останні два місяці ураган днями пронісся Москвою. Там цього разу одна людина загинула й 16 постраждали. Раніше в Рівненській області повалені буревієм дерева заблокували 11 км дороги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: