Росія продовжила на рік дію антисанкцій

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін продовжив дію антисанкцій на рік, до 31 грудня 2018 року. Відповідний указ опублікований на офіційному порталі правової інформації.

Президент РФ Володимир Путін продовжив на рік дію так званих антісанкцій - до 31 грудня 2018 року.

Відповідний указ опублікований на офіційному порталі правової інформації РФ, передає «Слово і Діло».

Санкційна альтернатива: як швидко й безболісно розпрощатися із забороненими російськими ресурсамиУсім російським сайтам та програмному забезпеченню можна без проблем знайти українські або західні замінники. «Слово і Діло» зібрало альтернативні варіанти заміни соцмереж, поштових сервісів і бухгалтерських програм.

Даний крок став відповіддю продовження Європейським Союзом санкцій відносно Росії за анексію Криму. Російські антісанкціі передбачають обмеження на імпорт продуктів з США, ЄС, Австралії, Норвегії та Канади. З 13 серпня 2015 року в список цих країн включені приєдналися до антиросійським санкцій Албанія, Чорногорія, Ісландія, Ліхтенштейн, з 1 січня 2016 року - Україна.

Продовольче ембарго діє в РФ з 7 серпня 2014 року і з тих пір неодноразово продовжувалося. Під заборону потрапили м'ясо та м'ясна продукція, молоко і молочна продукція, риба та рибна продукція, овочі і фрукти. З 1 листопада 2016 року продовольче ембарго розповсюджено на сіль. З 20 травня 2017 р знято заборону на поставки солі для виробництва лікарських засобів і біологічно активних добавок.

Раніше Євросоюз продовжив дію економічних санкцій проти Росії до 31 січня 2018 року.

Нагадаємо, США внесли правки в санкції проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: