Загострення в АТО: один боєць загинув, шестеро поранено

Читать на русском
В результаті обстрілу один український вояк загинув, четверо отримали поранення, ще двоє отримали бойові травми.

За добу бойовики, застосовуючи важку артилерію, 22 рази обстрілювали сили АТО. В результаті обстрілу один український вояк загинув, четверо отримали поранення, ще двоє отримали бойові травми.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

«З огляду на тривалість і щільність окремих обстрілів, можна констатувати загострення ситуації на деяких ділянках лінії фронту. Неодноразово бойовики застосовували вчора і важку артилерію та інші засоби ураження, які заборонені мінських угодами. Особливо спекотно було на Донецькому напрямку», - йдеться в повідомленні.

Донецький напрямок. Обстріли з боку проросійських бандформувань тут 29 червня майже не припинялися. Було нараховано 12 таких фактів.

Карта АТО: ситуація на сході України на 29 червняСитуація на сході країни станом на 00:00 29 червня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Надзвичайно складною ситуація була саме на ділянці лінії зіткнення «Авдіївка - Кам'янка», де бойовики активно обстрілювали позиції ВСУ не тільки з піхотного озброєння, а й щільно накривали їх з мінометів, 122-мм артилерійських систем і танків. Деякі обстріли тривали по кілька годин і характеризувалися надзвичайно високою інтенсивністю.

Крім того, на цьому ж напрямку пізно ввечері під обстріл противника потрапили опорні пункти сил АТО поблизу Луганського, що на Світлодарській дузі. Там окупанти використовували 120-мм міномети, озброєння БМП, гранатомети і стрілецьку зброю.

Приморський напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення днем ​​було спокійно - найманці порушували перемир'я лише в темний час доби.

Так, під вогнем противника виявилися укріплення сил АТО в районі Водяного, Гнутового, Талаківки і Павлопіля. Там окупанти озброєння калібром понад 100 мм не застосовували і відкривали вогонь по більшій частині з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Луганський напрямок. Вранці та вдень на цій частині фронту порушень зафіксовано не було.

Однак противник не зміг до кінця дотриматися умов припинення вогню і вже пізно ввечері випустив по кілька хв з мінометів калібру 82 мм по позиціях сил АТО в районі Щастя і Попасної. Крім того, поблизу Попасної ворог бив з зенітної установки і стрілецької зброї.

У штабі зазначили, що під час окремих бойових епізодів, щоб придушити вогневі засоби противника і зберегти свої життя і здоров'я, українські військовослужбовці були змушені кілька разів відкривати вогонь на ураження. При цьому ВСУ використовували виключно озброєння, яке не суперечить вимогам Мінських угод.

Нагадаємо, за минулу добу, 28 червня, російсько-окупаційні війська вчинили 35 обстрілів позицій Збройних сил України, в результаті чого один військовий загинув, а ще троє отримали поранення.

А 28 червня бойовики знову обстріляли житлові квартали Красногорівки з мінометів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: