Єврокомісія оштрафувала Google на 2,4 мільярда євро

Читать на русском
Google зловживає домінуючим становищем на ринку пошукових систем, формуючи видачу результатів по товарам і послугам таким чином, що комерційні партнери компанії виявляються на перших рядках.

Єврокомісія оштрафувала Alphabet (материнська компанія Google) на 2,42 млрд євро.

 Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на BBC.

Які соцмережі та сайти блокують у різних країнах світу?В Україні блокуються соцмережі країни, яка почала проти неї збройну агресію і проводить масовану інформаційну кампанію на підтримку своїх дій: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, з яких причин і які сайти блокуються в інших країнах.

Згідно з повідомленням, регулятор визнав, що Google зловживає домінуючим становищем на ринку пошукових систем, формуючи видачу результатів по товарам і послугам таким чином, що комерційні партнери компанії виявляються на перших рядках.

«Компанія повинна припинити антиконкурентну практику протягом 90 днів або їй буде загрожує ще один штраф», - підкреслюється в повідомленні.

При цьому наголошується, що призначений Єврокомісією штраф стане рекордним серед антимонопольних справ. Він перевищив 1,06 млрд євро, які ЄК зобов'язала виплатити Intel в 2009 році.

Примітно, справа проти Google розслідували сім років. Нинішня голова ЄК Маргарет Вестагер «успадкувала» його від двох попередніх голів комісії, які «не наважувалися» винести рішення.

Нагадаємо, співзасновник Google будує в США секретний дирижабль

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: