Фонд ООН дасть Україні грошей на енергоефективність

Читать на русском
Глобальний екологічний фонд ООН виділить $ 5,48 мільйонів на проект енергоефективності державних будівель і споруд в Україні.

Глобальний екологічний фонд ООН виділить $ 5,48 мільйонів на проект енергоефективності державних будівель і споруд в Україні.

Про це повідомили у фонді, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

На ці кошти проведуть, зокрема, реконструкцію і модернізацію систем електро- і водопостачання в державних будівлях. Заходи сприятимуть зменшенню як енергетичних витрат, так і викидів парникових газів.

Проект надає можливість муніципалітетам безпосередньо впроваджувати енергоефективні заходи та забезпечувати технічну підтримку компаній з надання енергетичних послуг.

Матеріальну підтримку також нададуть місцевим інженерним компаніям для будівництва, монтажу, експлуатації, технічного обслуговування і ремонту устаткування.

Протягом 5 років не менше 10 пілотних проектів будуть впроваджувати в 10 малих і середніх містах України. Передбачається, що ці проекти будуть сприяти збереженню енергії і щорічно скорочувати викиди двоокису вуглецю приблизно на 510 тонн.

Нагадаємо, європейські банки виділять гроші на розвиток інфраструктури річки Дніпро.

Раніше президент Петро Порошенко обговорив з міністром торгівлі США питання активізації інвестицій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: