Україна направила ноту Москві через візит Путіна до окупованого Криму

Читать на русском
Підкреслюється, що до Міністерства закордонних справ Російської Федерації було надіслано відповідну ноту протесту.

Міністерство закордонних справ України України висловило рішучий протест у зв’язку з візитом російської делегації на чолі з президентом Росії Володимиром Путіним до Криму 24 червня.

Про це повідомляє прес-служба МЗС, передає «Слово і Діло».

«Українська сторона вважає згаданий візит та інші т. зв. «поїздки» російських посадовців до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м. Севастополь грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права, у тому числі Статутом ООН, резолюціями Генеральної асамблеї ООН «Територіальна цілісність України» A/Res/68/262 від 27 березня 2014 року, «Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь» A/Res/71/205 від 19 грудня 2016 року, а також зобов’язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна і Росія», - наголосили в зовнішньополітичному відомстві.

Підкреслюється, що до МЗС Російської Федерації було надіслано відповідну ноту протесту.

Раніше повідомлялося, що Путін планує відвідати «Артек» в анексованому Криму. Також він пояснив, чому Севастополь залишиться без грошей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: