Подругу екс-президента Південної Кореї посадили на три роки

Читать на русском
Прокурори вимагали призначити їй сім років за використання зв'язків президента, щоб влаштувати в університет свою дочку.

Багаторічну подругу і радника екс-президента Південної Кореї Чхве Сун Сіль засудили до трьох років ув'язнення за звинуваченням у зловживанні владою.

Про це пише «ВВС-Україна», передає «Слово і Дело».

Прокурори вимагали призначити Чхве Сун Сіль сім років за використання зв'язків з Пак Кин Хе, щоб влаштувати в університет свою дочку.

Також, за даними слідства, вона тиснула на керівництво університету, щоб дочці ставили оцінки за роботи, які вона ніколи не робила, і зараховували іспити, які вона не здавала.

Чхве Сун Сіль також звинувачують у тому, що вона брала з відома Пак Кин Хе хабарі від великих компаній. За цим звинуваченням суд ще не прийняв рішення.

Південна Корея планує відмовитися від ядерної енергетики – ЗМІПрезидент Південної Кореї Мун Чже Ін заявив, що планує відмовитися від розвитку в країні ядерної енергетики.

Також Чхве Сун Сіль ще має постати перед судом за іншими звинуваченнями. Цей скандал призвів до імпічменту президента Пак Кин Хе, проти якої також висунули звинувачення в корупції.

Нагадаємо, після цього скандалу у Південній Кореї прокотилася хвиля протестів, учасники яких вимагали відставки президента. Демонстранти заявляли, що у Пак Кин Хе «немає навіть базових якостей для управління країною».

У грудні за імпічмент Пак Кин Хе проголосував весь південнокорейський парламент, її відсторонили від влади і помістили до слідчого ізоляторя.

У травні у столиці Південної Кореї - Сеулі - відбулося перше засідання у справі колишнього президента Пак Кин Хе. Їй загрожує довічне ув'язнення.

Також у травні було обрано нового президента Південної Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: