Депутати мають намір внести зміни до Держбюджету-2017

Читать на русском
Народні депутати звертали увагу на те, що документ передбачає коригування граничного обсягу державного боргу на суму 107 млрд грн.

Верховна Рада підтримала в першому читанні та в цілому законопроект №6600 «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2017 рік».

«За» проголосували 264 народних депутатів, передає «Слово і Діло».

В ході обговорення перший заступник міністра фінансів України Оксана Маркарова відзначила, що зміни до бюджету обумовлені збільшенням показників розвитку економіки в 2016 році (обсяги виробництва промислової та сільськогосподарської продукції, номінальні обсяги ВВП).

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, з урахуванням ухвалених змін доходи державного бюджету пропонується збільшити на 26 млрд грн, в тому числі за загальним фондом на 25 млрд грн та за спеціальним фондом на 1 млрд грн. Отже, даний законопроект розподіляє саме таку суму - 26 млрд грн.

Народні депутати звернули увагу на те, що документ передбачає коригування граничного обсягу державного боргу на суму 107 млрд грн.

Нагадаємо, сьогодні вранці депутати включили до порядку денного сесії законопроект №6600 щодо змін до Держбюджету на 2017 рік. Крім того, до сесійної зали прийшов прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і закликав депутатів розглянути даний документ сьогодні ж – і депутати 250 голосами підтримали таку ініціативу.

Відзначимо, 22 червня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про Конституційний суд України.

Раніше Гройсман назвав сфери, які уряд планує дофінансувати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: