У Женеві заарештували заставу за Євробачення-2017

Читать на русском
Женевське управління наклало арешт на 15 мільйонів євро, наданих в якості фінансової гарантії якісного проведення Євробачення.

Женевське управління наклало арешт на 15 мільйонів євро, наданих в якості фінансової гарантії якісного проведення Євробачення.

Про це йдеться в заяві Національної громадської телерадіокомпанії України, пише «Слово і Діло».

«Для забезпечення підготовки та проведення Євробачення-2017 Європейській мовній спілці була надана фінансова гарантія в сумі 15000000 євро. Міжнародний пісенний конкурс був успішно проведений в Україні, отже, сума гарантії має повернутися.

Однак, Європейський мовний союз (ЕВС) повідомив Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ), що Женевське управління примусового стягнення заборгованості ініціювало процедуру накладення арешту на суму цієї гарантії. Управління не повідомило про підстави накладення арешту і не вказало ініціатора цієї процедури», - відзначили в НГТУ.

Кириленко відповів на заяву Путіна про ЄвробаченняЗбій у програмах російських пропагандистів: Путін заявив, що ми «не здатні» провести #Євробачення-2017, а Україна його ВЖЕ успішно провела!

«Ми найняли юридичну фірму зі Швейцарії, оскільки потрібно з'ясувати всі обставини справи і визначити порядок застосування процедури накладення арешту відповідно до швейцарського законодавства», - пояснив Зураб Аласанія.

Раніше оргкомітет Євробачення-2017 відзвітував про витрати і доходи в результаті проведення пісенного конкурсу в Україні.

Нагадаємо, Україна так і не змогла компенсувати витрати на проведення Євробачення-2017.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: