Трамп вводить нові обмеження щодо Куби

Читать на русском
Заяву Трамп зробить у Майамі, у центрі спільноти кубинських емігрантів. Таким чином він виконає обіцянку своєї передвиборної компанії.

Під час свого візиту до Майамі, сьогодні, 16 червня, Дональд Трамп оголосить про нові обмеження на торгівлю і поїздки на Кубу. Водночас він не буде повністю скасовувати зближення з Кубою, яке започаткував Барак Обама.

Про це повідомляє The Guardian, передає «Слово і Діло».

Повідомляється, що дипломатичні відносини між країнами залишаться, як і комерційні рейси, але поїздки на Кубу будуть жорстко контролюватися, а бізнес зіткнеться з обмеженнями, які потрібні для того, щоб кубинські військові і розвідувальні організації не могли ним скористатися для своїх цілей.

«Нова політика дасть унікальну можливість кубинського народу, - заявив високопоставлений представник Білого дому, - Обмеження не будуть стосуватися кубинського народу, вони будуть спрямовані на те, щоб обмежити потік грошей репресивних елементів кубинського режиму».

Заяву Трамп зробить у Майамі, у центрі спільноти кубинських емігрантів. Таким чином він виконає обіцянку своєї передвиборної компанії.

Як повідомлялося, з 2014 року США почали політику примирення з Кубою після 54-річної перерви. У 2015 році відновили роботу посольства цих країн, з'явилися комерційні авіарейси. У січні цього року США і Куба уклали торговельну угоду.

Також зазначимо, Трамп 13 червня продовжив на один рік санкції щодо деяких представників влади Білорусі.

Водночас у сенаті США погодили посилення санкцій проти РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: