В Євросоюзі досягли домовленості про продовження санкцій проти Росії

Читать на русском
У державах Євросоюзу спостерігається порозуміння з питання продовження економічних та політичних санкцій проти Росії.
фото: BFL

У державах Євросоюзу спостерігається порозуміння з питання продовження економічних та політичних санкцій проти Росії.

Про це розповів міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми насправді обговорювали це питання і не один раз, і, звичайно, у нас є повний консенсус щодо продовження санкцій в тому вигляді, в якому вони існують: економічні санкції, індивідуальні санкції, санкції щодо Криму», – заявив він на спільному брифінгу з керівниками МЗС України та Швеції.

Лінкявічус зазначив, що окремої зустрічі на тему продовження санкцій не проводилося, але сторони обмінювалися своїми думками, в результаті чого можна стверджувати, що в ЄС є згода щодо продовження санкцій проти РФ.

У свою чергу глава МЗС Швеції Маргот Вальстрьом заявила, що Швеція, як і Литва залишається прихильником посилення санкції проти Росії через невиконання нею Мінських домовленостей, але не всі країни ЄС готові йти на такі кроки.

«Не думаю, що зараз реалістично в короткостроковій перспективі отримати згоду від усіх країн-членів з приводу посилення цих санкцій. Литва і Швеція – ми на передовій того, щоб це зробити. Ми «за», – додала вона.

Нагадаємо, сенат США розширив санкції проти Росії. У РФ миттєво відреагували на це рішення назвавши його «неадекватним».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: