Україна порушила в ООН питання сексуального насильства на окупованих територіях країни

Читать на русском
Українська делегація в ООН закликала країни-члени Організації звернути увагу на проблему сексуального насильства в країні.

Українська делегація в ООН звернулася до країн-членів Організації з закликом поширити відповідні мандати ООН на вирішення проблеми сексуального насильства в тимчасово окупованих Росією регіонах України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо».

«Я хотів би ще раз озвучити звернення української сторони з приводу включення в сферу діяльності відповідних мандатів ООН проблеми сексуального насильства на тимчасово окупованих РФ українських територіях», - заявив заступник глави МЗС Сергій Кислиця.

Кислиця підкреслив необхідність документальної фіксації випадків сексуального насильства, «оскільки на територіях, підконтрольних бойовикам, відсутні українські правоохоронні органи і неможливо збирати доказову базу».

Він підкреслив, що Україна рішуче підтримує міжнародні зусилля, спрямовані на протидію та запобігання повного спектру порушень прав людини і зловживань в умовах збройних конфліктів і в постконфліктних ситуаціях.

Водночас він звернув увагу на ухвалену напередодні Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН з прав людини в тимчасово окупованому Криму. Кислиця висловив переконання, що вона надає необхідні повноваження ООН для того, щоб практично змушувати Росію виконувати свої обов'язки країни-окупанта згідно з міжнародним правом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: