Порошенко підписав закон про ринок електроенергії

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон про ринок електроенергії. Відповідний закон раніше прийняла Верховна Рада.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про ринок електроенергії.

Про це повідомляється в офіційному Twitter-акаунті глави держави, передає «Слово і Діло».

Жебрівський назвав боржників за електроенергію на ДонбасіГолова Донецької ВГА Павло Жебрівський повідомив назви підприємств - боржників за електроенергію.

«Підписав ухвалений Верховною Радою України Закон «Про ринок електроенергії», - написав Порошенко.

Він додав, що результатом цього закону стануть нові правила функціонування ринку електричної енергії - «прозорі і ефективні».

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України підтримала в ході повторного другого читання законопроект №4493 про ринок електроенергії. За документ проголосували 277 депутатів.

Новий закон передбачає впровадження нового сегмент ринку - внутреннесуточного ринку, на якому виникають відносини між учасниками цього ринку і оператором ринку з купівлі-продажу електроенергії безпосередньо в межах доби фізичної поставки електроенергії для зменшення відхилень фактичного виробництва/споживання від заявленого на ринку «на добу вперед».

Раніше повідомлялося, що Україна наростила виробництво електроенергії незважаючи на зупинку п'яти ТЕС.

Слід зазначити, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», у Петра Порошенка 253 обіцянки, з яких 100 він виконав і 66 - провалив. Рівень його відповідальності - 40%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: