Порошенко домовився про лікування українських військових у Литві

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з президентом Литви Грібаускайте домовився, що українські військові будуть лікуватися в Литві.
Петро Порошенко

Під час переговорів президента України Петра Порошенка з президентом Литви Далею Грібаускайте була досягнута домовленість про проходження лікування в Литві додатково ще 50 українських військовослужбовців - учасників АТО.

Про це повідомила прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

«Додатково 50 українських воїнів пані Президентом запрошені в Литву, де вони отримають якісну і сучасну допомогу», - заявив Порошенко.

Хто з офіцерів запасу потрапляє під призов, а хто має право на відтермінування?30 травня міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на службу в Збройні Сили України: «Слово і Діло» розбиралося, хто підпадає під призов і які умови проходження служби.

Порошенко також подякував Грибаускайте за підтримку України в складні часи.

«З першої хвилини російської агресії, яка була розв'язана проти України, з першої хвилини незаконної анексії Криму ми відчували допомогу, підтримку наших партнерів і друзів з Литви. Я вважаю, що ця допомога мала не просто величезне значення, коли нам постачали амуніцію, кулемети, одяг, медикаменти, але мала величезне символічне значення», - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, що уряд дозволив закуповувати житло для військових через ProZorro.

Відзначимо, глави Міноборони Грузії і України обговорили можливість проведення спільних військових навчань.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: