Вибух біля посольства США: чому не варто шукати «руку Кремля»

Читать на русском
Олег Волошинполітолог - міжнародник

Цей інцидент не варто порівнювати з обстрілом генконсульства Польщі в Луцьку. Вибух посольства США не схожий на провокацію російських спецслужб.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог-міжнародник, колишній директор інформаційного департаменту МЗС України Олег Волошин, оцінюючи дані про те, що на території посольства США в Києві стався вибух, який кваліфіковано як теракт.

«Американське посольство – як фортеця, де купа камер. Ситуація виглядає абсолютно безглуздою. Незрозуміло, кому і навіщо це потрібно. Причиною могло стати все, що завгодно, аж до того, що комусь не дали візу, а в країні війна і зброї на руках у людей багато. Немає в цьому вибуху жодної вигоди ані для кого, в тому числі для РФ», - вважає експерт.

На його погляд, США навряд чи вживатимуть якихось додаткових заходів безпеки після інциденту, оскільки подібні події відбуваються по всьому світу.

«Важливо, що ніхто не постраждав. Швидше за все, і намірів таких не було. Це зовсім інша історія, ніж була з обстрілом генконсульства Польщі в Луцьку», - підкреслив він.

Візовий режим з Росією зашкодить українцям і розширить агентурну мережу ФСБ у нашій країніПоліттехнолог припустив, з чим може бути пов'язаний намір уряду ввести візовий режим з РФ і розповів про можливі наслідки.

«Шукати «руку Кремля» тут немає сенсу. Навіть якщо припустити, що це так, то тим гірше для нас, адже, виходить, навіть американське посольство – прохідний двір. Звичайно, логічно, якщо за цим послідують заяви про необхідність віз», - міркує Волошин.

На його переконання, насправді для РФ це не рівень – дуже несерйозно і дрібно.

«Якби росіяни хотіли скоїти якусь провокацію, то не займалися б такою нісенітницею, тим більше проти американців. У РФ багато своїх людей в українських націоналістичних організаціях, якими керують, яких орієнтують і яким платять. І якби РФ прагнула провокації, то представники, приміром, «Правого сектора» влаштували б бійку, скажімо, з якимось співробітником диппредставництва. Тоді б можна було сказати, що це провокація, і розкрутити ситуацію», - проаналізував Олег Волошин.

Як повідомляється, поліція і СБУ розшукують причетних до інциденту.

Нагадаємо, в кінці березня стався обстріл із гранатомета генконсульства Польщі в Луцьку. Після інциденту на певний час диппредставництва Республіки Польща припинили роботу в п'яти містах України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: