Литва побудує дротяний паркан на кордоні з РФ

Читать на русском
Влада Литви вирішили побудувати на кордоні з Калініградской областю Росії захисну огорожу. Гроші на будівництво будуть виділені з держбюджету.
Кордон Литви з РФ

Влада Литви прийняла рішення побудувати загородження на кордоні з Росією протяжністю майже в 45 кілометрів. Будівництво обійдеться в 1,335 млн євро.

Про це повідомив прес-центр Служби охорони державного кордону Литовської Республіки, пише «Слово і Діло».

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк пообіцяв, що перший етап робіт зі створення "Стіни" на кордоні з РФ завершиться 30 вересняСказано 25 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відзначається, що договір на таку суму був підписаний з підрядником і вступить в силу вже на цьому тижні. Згідно з планом, загородження має бути зведено до кінця 2017 року.

«Необхідні на будівництво кошти виділяються з державного бюджету», - йдеться в повідомленні.

Туреччина відгородилась 330-кілометровою стіною від Сирії та ІракуУ рамках заходів з гарантування безпеки уздовж кордону Туреччини з Сирією і Іраком зведена модульна бетонна стіна протяжністю в 330 км.

На сухопутній ділянці кордону з Калінінградською областю Литва вирішила побудувати дротяний паркан висотою два метри з додатковими засобами електронного контролю.

«Вздовж кордону з Калінінградською областю Росії будуть побудовані секції на 44,6 км і висотою в 2 метри. Забір буде оснащений додатковим обладнанням. Загородження з'явиться на ділянці сходження кордонів Литви, Польщі та Росії близько озера Віштітіс (Віштинецкое озеро) і простягнеться по території Шакяйському і Вілкавішкского районів до Німану», - розповіли в Прикордонслужбі.

Нагадаємо, раніше Україна ініціювала проект «Стіна», який передбачає спорудження траншей, ровів, а також спеціальних об'єктів на україно-російському кордоні.

А Міхеїл Саакашвілі, екс-глава Одеської області, виступає за спорудження стіни, яка відокремила б окуповану частину Донбасу від решти території України.

Відзначимо, що Національне антикорупційне бюро може вийти на підозрюваних у справі по проекту «Стіна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: