Помста Путіна після візиту до Парижа та ізоляція РФ: про що свідчить теракт у Кабулі

Читать на русском
Олег Ждановвійськовий експерт, полковник запасу

Не виключено, що Ісламська держава візьме на себе відповідальність за теракт у Кабулі. І цілком можливо, протягом найближчих днів ми почуємо заяву РФ про те, що потрібно організовувати міжнародну коаліцію для боротьби з тероризмом.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, оцінюючи теракт у Кабулі.

«Потрібно враховувати те, де і як стався теракт. По-перше, це дипломатичний район, де розташовані посольства Франції, Німеччини. Напередодні відбувся візит Путіна до Парижа, де російського президента дуже дипломатично «охолодили». І буквально відразу –новий потужний вибух», - міркує військовий.

Експерт припустив, що незабаром ми почуємо з Кремля заяву в стилі «без Росії ви не впораєтеся, ми готові очолити боротьбу з міжнародним тероризмом».

Війна в Сирії-2017: чому США більше не хочуть повалення режиму Асада?Військовий експерт, історик пояснив, з чим пов'язана зміна курсу США в Сирії та чому Білий дім більше не вимагає повалення Асада.

«По суті, поїздка до Парижу – це була спроба прориву ізоляції Путіна. І не варто забувати слова Макрона про те, що ескалація конфлікту на Донбасі спричинить нові санкції проти Росії. Французький лідер дав чітку відповідь Путіну. Це перший за останні три роки політик, який настільки жорстко і прямо відповів господареві Кремля відкрито й просто у вічі», - каже Жданов.

Як уточнив фахівець, використовувати терористів для безпосереднього залякування Парижа чи Берліна через організацію терактів у європейських столицях ніхто поки не зважиться.

«Західні спецслужби не даремно їдять свій хліб, тривають розслідування ще по тих терактах, які мали місце раніше», - додав експерт.

За його словами, теракт у Кабулі був покликаний стати демонстрацією сили і терористичної загрози, яка зберігається.

«Хто стоїть за Ісламською державою – не секрет. Адже удару США по Афганістану було завдано не просто так. Це демонстрація того, що Вашингтон чудово розуміє, де основна база підготовки бойовиків ІД, де їхні склади зброї і продовольства. Триває велика шахова партія, і обмін ударами, свідками якого ми є, – як обмін пішаками на шахівниці», - резюмував Олег Жданов.

Нагадаємо, афганські чиновники заявили, що потужний вибух став одним з найбільших, які коли-небудь мали місце в Кабулі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: